1. Milline on sinu varasem kogemus ja haridus hambaarstina?

Hambaravi abiarstina hakkasin töötama juba ülikooli kõrvalt, 5. kursusel. Arstiteaduskonna hambaravi eriala lõpetasin 2014. aastal ning sellel suvel töötasin Soomes hambaarstina. Sama aasta sügisest astusin suu-, näo- ja lõualuudekirurgia residentuuri. Edasi on arstiteekond pigem kirurgia suunaga olnud. Alates 2014. aastast töötan SA TÜK näo-ja lõualuudekirurgia osakonnas arst-residendina. Kuna haiglas töötades on peamised lõikused pigem näokoljut ja lõualuid hõlmavad, siis olen algusest peale hammaste osas kätt soojas hoidnud erakliinikus töötades.

2. Kuidas sündis idee teha Otepääle hambaravikliinik?

Arvatavasti hakkas idee idanema juba gümnaasiumi lõpuklassides, kui tuli eriala valida. Statsionaarses osakonnas töötades aga mõistsin, et paljud tuttavad vajavad suukirurgia teenust. Haiglas sellise teenuse pakkumine on pigem keerukas, kuna põhirõhk on suurematel lõikustel ja raskematel patsientidel. Seega kirurgina töötades idee kuhugi ei kadunud, vaid jäi sobivate ruumide leidmise taha. Kliinik sai rajatud just Otepääle, kuna olen ise siit pärit ning elan siin. Lisaks on senini Valgamaal suukirurgia ja hambaravi eriarstide teenus puudunud.

3. Millise keerukusega protseduure te läbi viite?

Hambaravi on eriala, mis jaguneb omakorda üsna väikesteks fraktsioonideks. Oleme püüdnud oma kliinikusse koondada erinevate suundade spetsialiste. Kui spetsialist tegeleb vaid kindla hambaravi suunaga, siis tema jaoks ei pruugi antud eriala ka kõige keerukam protseduur raske olla. Tänu sellele on meil võimalik oma patsientidele pakkuda väga keeruka astmega protseduure, mis tänini olid saadaval vaid suuremates keskustes ning üldhambaravi tegevale arstile üle jõu käivad. Sellised teenused on näiteks juureravi ja -ümberravi mikroskoobi all, tarkuseahammaste kirurgiline eemaldamine, implantatsioon, põskkoopapõhja tõstmine, näo-lõualuudepiirkonna healoomuliste kasvajate ja tsüstide eemaldamine ning proteetilised tööd.

4. Keda ootate hambaravi protseduuridele?

Hambaravile on oodatud kõik! Meie teenuste seas on esindatud kõik hambaravi teenused peale ortodontia. (Läbirääkimised ortodondiga käivad ning loodame peagi ka ortodondi teenuseid pakkuda.) Ootame ka patsiente, kes soovivad teisest arvamust oma probleemile. Loomullikult on oodatud ka lapsed, kellele rakendub soodustus -15% täishinnast.

5. Kuidas on linnadega samaväärne kvaliteet mõjutanud hindasid?

Oleme püüdnud hinnakirja koostamisel lähtuda kohalikest hinnakirjadest. Sealjuures mõningate teenuste puhul ei ole võimalik kvaliteetset teenust pakkuda odavalt. Eriti puudutab see selliseid teenuseid, mida muidu kohapeal ei pakuta (näiteks implantatsioon, põskkoopapõhja tõstmine, näo-lõualuudepiirkonna healoomuliste kasvajate). See-eest on nüüd patsiendil võimalik neid teenuseid saada kodu lähedalt – seegi on juba kokkuhoid.

Kutsun kõiki Otepää Hambakliinikusse ravile või teostama keerukamaid protseduure. Aega saab broneerida mugavalt internetis www.ohkliinik.ee#broneerimine või helistades numbril +372 5694 0830. Meie ootame teid!