Head sõbrad! Tundub, et üks oluline teema, mida seoses hambaraviga puudutada, on Haigekassa lepingud. Kirjutame neist pikemalt ja selgitame süsteemi lähemalt.

Haigekassa leping
Meie kodulehel võib näha, et oleme Haigekassa lepingupartnerid. Tõepoolest, meie juures saab kasutada täiskasvanute hambaravi hüvitist (40 eurot või 85 eurot aastas) ning proteesihüvitist (260 eurot iga 3 aasta järel), kuid laste hambaravi lepingut meil ei ole. Seetõttu oleme mõnel korral pidanud oma noorematele patsientidele pettumuse valmistama. Kõik täiskasvanud ning protseesipatsiendid on meie juurde ravile väga oodatud.

Haigekassa leping laste hambaravile
Eelnevalt kirjutasime, et meil ei ole laste hambaravi lepingut. Siinkohal avaldamegi põhjuse, miks meil leping puudub. Nimelt on Eestis seadus selline, et laste hambaravi leping väljastatakse riigihanke korras kolmeks aastaks. Viimane hange toimus 2019. aasta kevadel, mil meie kliinik oli alles valmimise järgus ja selles osalemine ei olnud võimalik. Paraku on seadus üsna jäik ning tagantjärele hankes osaleda ei saa. Seega puudub meil leping seaduste kitsaskohtade tõttu, mitte sellepärast, et me ise ei sooviks olla lepingupartner laste hambaravi osas. Plaanime tulevikus uuel hankel kindlasti osaleda ja usume, et saame uuel hankel Haigekassa lepingulisteks partneriteks.

Kõige väiksemad on oodatud!
Me väga armastame lapsi ning meeleldi ootame ka pere kõige pisimaid ravile! Seda enam, et kõige nooremad patsiendid on meie tööga tänini väga rahule jäänud, kuna ravi ajal saab mugavalt multikaid vaadata. Loodame teie mõistvale suhtumisele ning omalt poolt lubame teha kõik, et tulevikus laste hambaravi ka meie juures tasuta oleks! Seniks aga rakendub noortele patsientidele soodustus -15% kliiniku hinnakirjast.


Loodame, et need selgitused aitavad tuua arusaamist olukorda. Kui teil on endistelt küsimusi, siis kirjutage meile.