Saabumas on aasta pidulikum aega. Ees ootavad arvukad jõulupeod, vastuvõtud ja galad, kuid unustada ei saa ka säravat aastavahetuspidu. Jõulu- ja aastalõpuperiood on pidulik ja meeliülendav. Üritustega koos käivad ka rohked pildistamised, selfitamised ja naeratamised. Kuidas saavutada säravvalge naeratus eelolevaks jõuluks?

Soodapesu – puhas suu ja valged hambad!

Soodapesu on hea võimalus, kuidas saavutada kaunis naeratus, kuid hammaste valgendamine ei ole selle ainus hea omadus. Soodapesu käigus eemaldatakse hammastelt katt, pigment, kergem hambakivi ja hammaste vahele kinni jäänud toiduosakesed. Peale soodapesu tuleb esile hammaste loomulik värv ja seetõttu on soodapesul valgendav efekt. Soodapesus on mitu head asja ühes – valgemad hambad ja puhas suu.

Soovitame soodapesu teha 1-2 korda aastas ja eriti neil, kes tarbivad rohkesti teed, kohvi, veini või tubakat. Meenutame, et soodapesu eemaldab hambaid kaitseva süljekihi, seega 2-3 tundi peale protseduuri ei soovita me süüa ega juua.

Valgendamine kapedega – tulemuslik valgendusviis

Enne hammaste valgendamist soovitame eemaldada hambakivi, suurema katu ja pigmendi ning ravida kaariese. Oluline on teada, et valgendada saab ainult hambaemaili, kuid mitte kroone, kunsthambaid ega täidiseid. Kui kahtled, kas sinu hambad on sobilikud valgendamiseks, tule konsultatsioonile, kus hindame olukorda ja protseduuri võimalikkust.

Kapedega valgendamisel võtab hambaarst patsiendi hammastest jäljendi, millest tehakse laboris personaalsed kaped. Patsient kasutab kapesid iseseisvalt kodus, määrides õhtuti kapedesse valgendavat geeli ning asetades kaped ööseks suhu. Hommikuti tuleb need eemaldada ja suu loputada. Täpsemad juhised geeli ja kapede kasutamisest annab patsiendile hambaarst.

Kapedega valgendamine annab üldiselt väga häid tulemusi, kuid eelduseks on see, et hammastes ei ole suuri täidiseid. Otepää Hambakliinikus saab ühe hambakaare kape koos valgendusgeeliga 100 euroga, pakkudes suuremate kliinikute ees konkurentsivõimelist hinda.

Naer teeb õnnelikuks!

Ilus naeratus suurendab enesekindlust, tekitab rahulolu ja õnnetunnet. Naeratamine toodab ajus endorfiine, serotoniini ja dopamiini. Teisisõnu naeratus toodab heaolu hormoone. Kui oled end seni tagasi hoidnud tuhmi naeratuse tõttu, siis nüüd tead, et säravvalge naeratus on käeulatuses. Naudi selle aasta jõulupidusid, säravat naeratust ja õnnehormoone.