Isegi hoolsa hambapesu korral leidub kohti, kuhu hambahari ja -niit hästi ei ulatu ning paratamatult koguneb inimeste hammastele aja jooksul pigmenti või kattu. Air-Flow soodapesu käigus kasutatakse spetsiaalset Air-Flow soodapulbrit, vett ja survestatud õhku, mis eemaldavad hammastelt nii katu, pigmendi, kergema hambakivi kui ka hammaste vahele kinni jäänud toiduosakesed. 

Hambaid puhastatakse ilma hamba pinda otseselt ühegi metallist instrumendiga puudutamata, tänu millele on tegu valutu, mugava ja kiire protseduuriga, mis ei kahjusta hambavaapa. Lisaks annab soodapesu naeratusele tagasi selle loomuliku värvi ja tekitab nii justkui valgendava efekti. 

Millal tuleks soodapesu kaaluda?

Protseduur on eriti kasulik neile, kes tarbivad palju kohvi, teed, veini ja tubakat, mille tõttu naeratus naeratus tihti ühtlaselt tumedamaks või kollaseks muutub. Samuti võib soodapesu aidata tumepruunide plekkide korral, millest sa ise ka hambaharja ja -pastat vahetades jagu pole saanud. 

Kui tunned paar tundi peale hambapesu, justkui poleks hambaid pesnudki, sest suhu on tekkinud taas “paks” tunne, võib suus pesitseda rohkesti mikroobe, millest soodapesu aitab lahti saada. Ka halb hingeõhk ja suhu tekkinud paha maitse võib olla üleliigsete mikroobide süü. Sel juhul parandab protseduur hingeõhku ning kaotab suust halva maitse. 

Teenus võib aidata igemete veritsuse korral, kuna Air-Flow soodapesu võimaldab puhastada lisaks hammaste pinnale kuni 4 mm sügavused igemetaskud. Kui sealt on hambakivi ja katt eemaldatud, peaks veritsemine ära kaduma. 

Kindlasti on soodapesu kasuks breketite või mõne muu ortodontilise seadme kandmise puhul, sest need koguvad hõlpsasti toidujääke ja viivad kergesti hambakatu moodustumiseni. Kuna suuhügieeni hoidmine on nii raskendatud, tasub professionaalne hammaste puhastamine hammaste tervist kontrolli all hoida. 

Ka puseriti naeratuse korral tuleks soodapesule mõelda, sest sarnaselt ortodontilistele seadmetele koguvad viltused hambad samuti kergesti kattu ja hambakivi ning neid on keeruline ise korralikult puhastada.

Lõpetuseks tasub korra aastas soodapesu teha lihtsalt profülaktika mõttes, et ära hoida tugevamaid pigmendilaike, ladestusi ja hambakivi.

Peale protseduuri

Kuna Air-Flow meetod eemaldab hammaste pinnalt ka kaitsva süljekihi, siis on soodapesu järgselt 2-3 tundi soovitatav mitte süüa ega juua. Nii jääb protseduuri käigus saavutatud efekt kauem püsima. Igemete tundlikkus võib kesta paar päeva ja nende veritsemine sel ajal on tavapärane. Lisaks aitab protseduuri tulemust pikendada hea igapäevane suuhügieen.

Air-Flow soodapesu jaoks broneeri aeg siin!